Sigarettenmaker kopen? Lees dit eerst!

Maakt u zelf sigaretten en bent u van plan een nieuwe sigarettenmaker aan te schaffen? Lees dit artikel dan eerst!

Er is de laatste jaren een duidelijke stijging te zien in het aantal mensen dat er voor kiest om zelf sigaretten te gaan maken. Steeds meer mensen laten het kopen van sigaretten of shag in pakjes achterwege en gaan zelf aan de slag met een zogeheten sigarettenmaker. Deze zijn dan ook in allerlei soorten en maten beschikbaar. Ben jij ook van plan om zo’n sigarettenmaker te gaan kopen dan is het verstandig om dit eerst even te lezen. Hieronder kom je namelijk alles te weten over dit handige apparaat!

Industriële sigarettenmachine
Industriële sigarettenmachine

Wat is een sigarettenmaker?

Kortgezegd is een sigarettenmaker een klein apparaat waarmee je zelf sigaretten kunt maken. De sigarettenmaker doet eigenlijk hetzelfde als de industriele machines in een sigarettenfabriek. Al is dit natuurlijk een klein en handzaam apparaatje in tegenstelling tot de grote machines op de fabriek. De tabak wordt in een lege huls geplaatst, zodat er een sigaret ontstaat. Daarom wordt een sigarettenmaker ook wel hulzenstopper genoemd. Een sigarettenmaker is in vele soorten en maten beschikbaar. Je kunt ze trouwens op heel vele verschillende plaatsen kopen. Zo zijn er sigarettenmakers te koop bij de tabakszaak, waar het uitstallen van tabak sinds kort vreemd genoeg verboden is, maar ook online kun je ze eenvoudig bestellen. Over het algemeen kun je onderscheid maken tussen de handmatige sigarettenmaker en de elektrische sigarettenmaker.

De Handmatige sigarettenmaker

De handmatige sigarettenmaker is eenvoudig en goedkoop. Ze zijn bij uitstek geschikt om te testen of het zelf maken van sigaretten iets voor jou is. Deze sigarettenmaker werkt volledig handmatig en je maakt dus ook echt letterlijk je eigen sigaretten. Dit doe je door tabak in het apparaat te stoppen, de lege sigarettenhuls over de tabaksmond te schuiven en vervolgens deze huls te vullen door de schuif heen en weer te bewegen. Een paar keer kloppen met de sigaret op een harde ondergrond en je bent klaar! Het is overigens wel belangrijk dat je de tabak zorgvuldig verdeelt wanneer je het in de handmatige sigarettenmaker stopt. Anders mislukt het maken van de sigaret. Hoewel je er even handigheid in moet krijgen, is het een handmatige sigarettenmaker eenvoudige te bedienen wanneer je eenmaal doorhebt hoe het moet!

Elektrische sigarettenmaker

De laatste jaren zijn elektrische sigarettenmakers erg populair geworden. Deze apparaten maken het iets gemakkelijker om zelf sigaretten te maken. Je moet nog wel zelf de tabak in het apparaat stoppen en de lege sigarettenhuls in de hulshouder plaatsen. Het daadwerkelijk ‘schieten’ van de sigaret doet het automaat echter helemaal zelf. Je haalt een hendel over en de sigaret wordt perfect voor je gemaakt. Grootste voordeel van de elektrische sigarettenmaker tegenover de handmatige is dat je veel minder zelf hoeft te doen én dat het een stuk sneller gaat. Met een gemiddelde elektrische sigarettenmaker kun je gemiddeld zo’n 3 sigaretten per minuut maken. Het meest populaire model is de powermatic 2 plus elektrische sigarettenmaker, maar ook de nieuwe HSPT golden rainbow 10+ is vlak na zijn introductie in Nederland al heel erg populair. Elektrische sigarettenmakers zijn ook ideaal voor mensen die een bepaalde handicap hebben of waarbij de handen niet (meer)zo goed meewerken waardoor de handelingen die een handmatige sigarettenmaker vereisen niet meer zo goed kunnen worden uitgevoerd.

Welke moet je kiezen?

Blijft de vraag natuurlijk staan welke sigarettenmaker je moet kiezen. Zodra je weet of je een handmatige of een elektrische sigarettenmaker wil, kun je de verschillende merken met elkaar vergelijken. Een handmatige is vooral aan te raden als je wil weten of het iets voor jou is. Bij een elektrische sigarettenmaker let je met name op de motor en de wijze waarop de sigaret gevuld wordt. Deze moet namelijk goed gevuld zijn, omdat je anders tijdens het roken last krijg van de askop die van de sigaret afvalt waardoor je deze opnieuw aan moet steken!

Handmatige sigarettenmaker

Een gedachte over “Sigarettenmaker kopen? Lees dit eerst!

  1. Hoe is de Powermatic 3 eigenlijk? Hebben jullie daar ervaring mee. Het zou fijn zijn als jullie daar een stuk over zouden schrijven want ik ben erg geinteresseerd in de machine. Ik heb gezien hoe die werkt (echt ideaal) maar hij is redelijk prijzig, en erger: hij is steeds uitverkocht!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *