Zelf sigaretten maken

Maak zelf sigaretten en bespaar

Roken begint een wel erg dure ‘hobby’ te worden en goedkoper zal het sowieso nooit worden, want de overheid zal deze melkkoe (door accijnsinkomsten) nooit loslaten. Maar er is gelukkig een veel goedkopere manier om roken nog soort van betaalbaar te houden. ‘DYI’, oftewel ‘do it yourself’! Hieronder wordt in het kort beschreven wat je daar voor nodig hebt en de keuze uit diverse merken en soorten producten.

Het productieapparaat

Het apparaat dat je sigaretten gaat uiteindelijk gaat produceren wordt de hulzenstopper genoemd. Je hebt hierbij de keuze uit een handmatige sigarettenmaker of een elektrische sigarettenmaker. De prijs die je betaalt hangt nauw samen met het gebruikersgemak en de snelheid van het produceren; dus hoeveel sigaretten kan een hulzenstopper achter elkaar maken. Een elektrische sigarettenmachine is hoger geprijsd dan een handmatig bediende, maar produceert de sigaretten wel veel sneller. Daarnaast is de elektrische variant veel gebruiksvriendelijker en makkelijker te bedienen. Prijzen voor een elektrische hulzenstopper variëren tussen 30 en 100 euro, terwijl die van een handmatig bediende sigarettenmaker variëren tussen 5 en 30 euro.

Speciaal tabak

Had je vroeger bijna geen keuze uit smaken tabak, tegenwoordig heb je een overvloed aan keuze. Elk bekend sigarettenmerk, van Marlboro tot Camel en van Pall Mall tot Gauloises biedt speciale tabak aan die bedoeld is voor de zelfgemaakte sigaret. De speciale tabak is altijd wat droger dan de ‘gewone’ shag, maar tevens niet te droog dat je alleen maar gruis zou overhouden. De tabak wordt verkocht in verpakkingen van onder meer 100 gram, waar je na een beetje oefening zo’n 200 sigaretten van kunt maken.

Sigarettenhulzen om te vullen

Sigarettenhulzen zijn de lege omhulsels met grote gelijkenis op een normale sigaret, maar dan (nog) zonder tabak gevuld. De sigarettenhuls komt in verschillende maten, merken en smaken en is van plantaardig papier gemaakt. De meeste gebruikte maat is de normale maat, al wint de XL aan populariteit. Sigarettenhulzen zijn, naast naturel, verkrijgbaar in diverse smaken zoals, onder meer, menthol en vanille. Bekende merken zijn Mascotte, Make One en Minnesota.

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *