Elektrische sigarettenmaker

Elektrische sigarettenmaker voor zelfgemaakte sigaretten

Een elektrische sigarettenmaker is een van de varianten die je helpt om op de steeds hogere kosten voor roken te bezuinigen. De andere variant is een handmatige sigarettenmachine, die elders op de site uitvoerig wordt besproken.

De elektrische (ook wel automatische genoemd) sigarettenmachine is zeer vriendelijk in het gebruik en zorgt voor een groot aantal sigaretten in een relatief korte tijd. Voor een avondje plezier buiten de deur draai je zo 10 of 20 sigaretten ‘in het vore’!

Hoe de elektrische sigarettenmachine werkt

Voordat je aan de slag kunt moet je, naast het apparaat, eerst alle ingrediënten in huis hebben, te weten sigarettenhulzen en tabak. Sigarettenhulzen zijn de lege omhulsels die met tabak worden gevuld. Tabak, speciaal voor de zelfgemaakte sigaret, haal je bij supermarkt of sigarettenzaak. En dan kun je beginnen.

Preparatie

Leg een lege sigarettenhuls in de hulshouder (goed aansluiten!)van de hulzenstopper. Voor een optimaal gevulde huls verspreid je de tabak egaal over de tabaksgleuf. Om de sigarettenmaker niet te beschadigen zorg je altijd dat je grote stukjes tabak eruit filtert.

Productie

Wanneer alles klaar ligt, mooi aangesloten op elkaar met de tabak gelijkelijk over de gleuf verdeeld komt de volgende stap. Ingewikkeld is het niet: je moet een hendeltje overhalen, vervolgens neemt de elektrische machine het van je over en injecteert de huls met tabak, die wordt als het ware de huls ‘ingeschoten’. En klaar is Kees, vuurtje graag!
Verschil met handmatig

Het eerste verschil, voor de koper wellicht belangrijk is de prijs. De elektrische hulzenstopper is duurder in aanschaf dan de handmatige sigarettenmachine, maar je krijgt er in vergelijking ook een hoop voor terug.

Waar je bij de handmatige variant de hendel over de hele lengte van het apparaat (krachtig) moet schuiven, hoef je bij de elektrische machine slechts lichtjes het hendeltje over te halen. En daar komt het laatste verschil om de hoek kijken, door het automatisch vullen van de sigaretten produceert een elektrische machine veel sneller dan de handmatig bediende.

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *