Beste Sigarettenmaker

De beste manuele sigarettenmakers getest

Ons is vaak gevraagd om een top drie samen te stellen van de beste manuele sigarettenmakers. Nu hangt die top drie voor jou ook af van persoonlijke voorkeuren, maar puur op basis van eigenschappen en kwaliteiten geven we hier een top drie. We onderbouwen dit met een de resultaten van tests die we zelf gedaan hebben. Maar, zoals gezegd, let wel: de keuze of de ene beter is dan de andere is uiteindelijk een persoonlijke keuze!

Laten we eerst kort wat vertellen over de manuele sigarettenmaker.

De manuele sigarettenmaker uitgelegd

Wie zelf sigaretten wil gaan maken heeft naast de sigarettenhulzen en de tabak die daarmee gevuld moeten worden, ook de machine nodig die de sigaretten voor je maakt: de sigarettenmaker, oftewel hulzenstopper, oftewel sigarettenmachine; allen benamingen voor hetzelfde apparaat.

Uit de vele beschikbare hulzenstoppers kun je allereerst kiezen tussen een elektrische of een handmatige sigarettenmaker. Daar zitten op allerlei gebieden, grote verschillen tussen. Alleen al in prijs, maar ook in bedieningsgemak en de snelheid waarmee de sigaretten kunnen worden geproduceerd. De elektrische sigarettenmaker wordt elders op deze site uitgelegd, we concentreren ons hier op de manuele sigarettenmakers en wel de top drie!

Op de 3de plaats: de Mascotte Machine De Luxe

Mascotte is in de rokerswereld natuurlijk een begrip, dat staat voor degelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

 

Mascotte werd kort na W.O. II op de markt gebracht door Mignot & De Block, een tabaksbedrijf uit Eindhoven. Er was door de oorlog een tekort ontstaan aan, waarop het bedrijf bij een Limburgse drukkerij papier inkocht wat normaal gebruikt werd voor de pagina’s van bijbels. Zij introduceerden dit onder de naam Mascotte op de markt. Veel later is Mascotte zich ook gaan richten op de markt voor zelfgemaakte sigaretten met de productie van filterhulzen en handmatige hulzenstoppers, waar ze een van de eerste merken op de markt waren.

 

De Mascotte Machine De Luxe is het topmodel van Mascotte en is een handmatige hulzenstopper die van de drie hier besproken modellen verreweg het goedkoopst in aanschaf is. Hierdoor heeft deze machine een prima prijs-kwaliteit verhouding voor mensen die beginnen. Tegen een goedkope prijs kun je proberen of het zelf maken van sigaretten wat voor je is. Met een gebruiksvriendelijke en eenvoudige bediening en door de robuuste, stevige vorm, heb je veel grip op deze sigarettenmachine, wat het vullen van de hulzen met de tabak erg gemakkelijk maakt.
Deze hulzenstopper komt met een antislip laag aan de onderzijde waardoor de Mascotte Machine De Luxe nooit zal wegglippen of -schuiven.

 

De bediening van deze sigarettenmaker gebeurt met een zijwaartse beweging, op en neer over de gehele lengte van de machine. Door die beweging krachtig maar vloeiend uit te voeren, wordt de tabak mooi egaal in de huls gevuld.

 

De Mascotte Machine De Luxe is voor het grootste gedeelte gemaakt van hoogwaardig kunststof. De tabaksgleuf binnenin is gemaakt van duurzaam staal. Net zoals alle hulzenstoppers van Mascotte komt ook de Mascotte Machine De Luxe met 6 maanden garantie.

 

Prijs: 17,95 euro.

Op de 2de plaats: de Top O Matic Sigarettenmachine 49,95

De Top O Matic Sigarettenmachine is gemaakt door de Amerikaanse multinational in tabakswaren Republic Tobacco LP, die weer onderdeel zijn van Republic Group. In 1969 werd oprichter Donald Levin de Amerikaanse distributeur voor JOB vloeitjes en bouwde door de jaren heen het bedrijf uit met meer tabakswaren. Ook de Top O Matic Sigarettenmachine werd geĆÆntroduceerd.

De Top O Matic Sigarettenmachine staat bekend als een zeer solide en gebruiksvriendelijke handmatige sigarettenmachine van Top-O-Matic. Deze is, in tegenstelling tot de hierboven genoemde Mascotte Machine De Luxe, geschikt voor intensief gebruik en het snel produceren van grotere hoeveelheden sigaretten. De machine werkt heel licht, is zeer degelijk en bovenal: betrouwbaar.

Dit Amerikaanse model is natuurlijk erg populair in de Verenigde Staten en is bij uitstek geschikt voor de stevige roker, juist vanwege de hoge productiesnelheid en de capaciteit dit vlot en lang achter elkaar te doen. De Top O Matic Sigarettenmachine is geschikt voor zowel normale hulzen als Extra lange (XL) hulzen.

Er hangt wel een prijskaartje aan voor alle gemak en uitstekend gevulde sigaretten die gemaakt worden: prijs: 49,95 euro.

Op de 1e plaats: de Zorr Powermatic 1 53.95

Save the best for last, en met recht!

De Zorr Powermatic 1 wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Zico USA Inc. en is de beste handmatige sigarettenmaker die er in de wereld te krijgen is. Met de Zorr Powermatic 1 is Zico USA Inc. de marktleider op de markt van manuele sigarettenmakers.

De Zorr Powermatic 1 staat al jaren op grote hoogte en laat andere fabrikanten van handmatige sigarettenmakers ver achter zich. Het is een stevig, maar vederlichte machine, die hierdoor niet alleen fijn aanvoelt, maar ook zeersoepel werkt.

De machine is uitermate gebruiksvriendelijk, waar kwaliteit met de injectortechniek wordt gecombineerd met de grootste snelheid van het zelf maken van sigaretten. Daarnaast heeft de Zorr Powermatic 1 een zeer lange levensduur en is ook qua design ongeƫvenaard. Uitgevoerd met een perfecte antislip onderkant, gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, titanium messen en een perfect afgewerkte coatinglaag ter bescherming.

De Zorr Powermatic 1 komt met 2 jaar garantie en heeft

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *